Sepet in The City

a walk of life…

CaRta Tom Yam di KanGaQ~ :p

on November 21, 2011

memandangkan me myself and my bestie Haniza Kamaldin looooooove to eat tomyam tak kira pagi,siang, malam, hujan, mahupun panas…(kritikal kan obsesion kami neh?) hahaha…jadi last week masa sdg menikmati tomyam di kedai Embun Dingin, timbul satu idea utk buat satu carta dlm blog iols neh! at least bleh jadi sumber rujukan if anyone don’t know where to find the best tomyam in Kangaq neh… kau hengat radio Era dgn hot f.m. ja ada carta??? hellow… tomyam pun patut ada carta hitz okayyy~ so here we go!

nyummeyh

di Tangga ke 5 jatuh kepada Restoran Sri Kandisss~ but sadly now siang2 dah x bukak, night only! so, bleh pi masa dinner la ya… Tom Yam dia so spicy! pekat sangat mcm curry! some will like it but for me it’s a no, no!

Carta no. 4! jatuh kepada….. jeng jeng jeng~

Restoran Nawal Tomyam – located in front of Taman Kemajuan. Pekat jugek but okey laaa better than Sri Kandis. Kak ida yang suggest kedai ni kat iols dgn haniza.

No 3  plak

My station One Cafe – tepi Ambank Kangar. Nyummeh! layannn time lunch ari Jumaat sbb service agak lambadaaaaa mambo! but the place was nice n cosy, sesuwaiii utk ngedate sama teman atau pacar ya bener gituew~ :p

di Carta no. 2!!!

Restoran Embun Dingin uolsss! located in front of ILP Banjir tu..ngehehe…ilp Kangar lew uols… sedap dan lazat x terkata! :p~ service boley tahan la…x lambat x cepat..suam2 kuku! huhuhu

Juara Carta Tom Yam dihatiku op kosssssss la… :

tadaaaaa! Restoran Sawaddi! kap kun kappp~ keluar kot pintu masuk kot tingkappp~ hehehe… located at Seriab. Tom Yam dia cair x pekat but the taste…nyummeh! heaven kot! secukup rasa! diz restaurant has been top since i wuz a kid, my abah like to bring me n the whole family there! dulu kedai kat shoplot secret recipe Seriab tu, tapi last 2 years ago dah moved out to a new place but still in seriab!

so, dats it! my TOP 5 TomYam Chart! fuhhh! legaaa…..dah lepas semua yg terbuku di jiwa. hahaha…. so to all Tom Yam’s Die Hard Fan out there, enjoy!!! Hidup xbermakna tanpamu oh Tom Yam! :p

sincerely me;

Khop Khun Ummul Tom Yam Kung Chula Long Korn~  :p


One response to “CaRta Tom Yam di KanGaQ~ :p

  1. syiron says:

    mabuk tomyam ka dia ni….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: