Sepet in The City

a walk of life…

OhMyUmmar!

sorry dah lama x hapdet. been very busy like a bee. since now i’m a mother…so i have to sacrificed a lot of thing dat i love to do including my hobbies : writing,verangan sensoghang dlm bilik, mangkit lambat pepagi, membuta, dan menjadi seorg penyegan(malas).
hurm… itulah pengorbanan yg terpaksa dibayar if u become mommy! it’s not dat i’m complaining, but it’s true… which means we have to UBAH! :p i mean change to be a better person… from pemalas,penyegannakmamposdotcom to rajinbebenorlahaidotcom.
dulu mangkit pepagi suka hati la nak subuh gajah ka xdak sapa kacau… but now siap bleh buat tahajud…sbb baby tlg gerakkan and the great thing is u don’t need ur alarm clock anymore.. thank u ummar syg..sbb tlg jd alarm clock mummy. :) i love u.
so, everything change… aku dah x leh verangan2 dlm bilik sensorang dah la ni… so it means dat i’m not lonely anymore… ummar akan sentiasa menemani mummy so dat mummy x sempat pun nak verangan2…hehe…
being mommy is the best feeling i ever have in my life. lagi2 time depa tegheyak2 pastu mintak dukung n then they hug us and fell asleep on our chest. dats the best part! the feeling….i can’t ever describe to u….humph….
syukur alhamdulillah kepadamu ya Allah atas kurniaan ini.
mummy sayang ummar…and i hope u will love me d same way i love u…
love,
mummy ummar

my new lil sunshine!

my new lil sunshine

onny n oyah
onny n oyah

new born - ummar
new born – ummar

my penawar duka  lara
my penawar duka lara

mmmuackssss!

mmmuackssss!

 

 

 

 

Leave a comment »

34 weeks!

Today i’m 34 weeks pregnant – 6 weeks to go! insyaallah dengan izin Allah… :)

It’s been a tougher week emotionally and physically. My stomach became bigger n bigger day by day… stretch marks are now started to appear showing their design creatively on my tummy…my backs are hurt when i sit too long at d office or driving, i can’t tendang my selimut anymore when i woke up in the morning like always. But it’s ok…. i’m enjoying myself being pregnant! :)  i’m so Thankful for this amazing time…syukur alhamdulillah…

Thanks for understanding that these last trimester of pregnancy are psychologically tough. I don’t know why this last bit of waiting has made me feel crazy! To add the hormones and struggle with patience, my husband has also been working a lot. He’s been super duper busy…with cars and cars and cars…hurm… I have been nervous about the timing all along. We’re trying to find balance and compromise, but it has made me extra emotional. I want the baby to come not only because I am excited to meet him, but also so I can have my husband back! It’s just difficult timing. :(

But I rest in the knowledge that Allah knew and planned this amazing pregnancy, the timing of my husband’s work, and has already determined the date of our son’s birth. Semoga semuanya dipermudahkan, insyaallah…. pray for me  n my baby :)

Love:

Mommy Mui

Leave a comment »

serious people please go away!

go away serious people, i need humor and funny people in my life. serious is sux~ i mean it. u don’t know what i feel, try to be inside my shoes, everyday travelling to work from different state alor setar to kangar, and during weekend also on the road alor setar to penang.  i’m not mengeluh, but it makes me feel so sad. it’s about feelings! u’ll never understand how i feel. As i said, bukannya aku x bersyukur, i’m just writing, and luahkan pada kamu semua yang saya tidak happy. salahkah? salahkah andai saya sedih??? 

i’m not a smiling machine…. i do have time when i feel sad, emo and frustrated. dats what we call a human. so please don’t ceramah me with ayat2 perli blablabla…. saya tidak mahu mendengar itu semua. it makes me hurt and moreeeee sad. saya hanya mahukan anda semua to make some jokes, make me laugh please will ya? 

i wish i had time for myself. i’m so tired and sick of travelling. letih. sometimes i cried when i wuz driving. i wish i can spend more time at home than the roads and highways. tambahan lagi now dat i’m pregnant. since kahwin, xpernah lagi ada kesempatan hidup berdua bersama suami. just the two of us. teringin nak masak utk suami. jalani kehidupan berumahtangga yang normal mcm org lain. only on Ahad i can be with him but not totally…. i’m so jealous with others… ok, now i’m crying at my office… :’(

so people, please stop judging me when i said that i’m not happy or letih or my face look masam to you. please la..

btw thanx for your advice. but it seems more like a perlian to me. especially family members. i don’t need your perlian, i just need your support.

bye.

 

Leave a comment »

BuiBuiMui

I thought I would share the good news with you walaupun mcm dah basi ja news ni khen~ ada aku kesah? well……………….I am PREGNANT!!..about 18 weeks now and I am excited and nervous all at the same time. Syukur Alhamdulillah…. :) eventho during early pregnancy always bleeding and last  month major bleeding yang agak byk and the doctor said dat i’m having a threatened misscarriage… i’m so worried! i can’t drive, walk too much and do heavy works…but what to do, at that time i was having my mid-term exam in USM and i need to walk here and there hostels, exam halls, classes blablabla…. but i believe that Allah will always lindung me and my precious baby…insyaallah…

i’m now in 2nd Trimester! syukur alhamdulillah…last week pi scan at PMC and Dr. Anuar show me diz tiny miny little thing inside my stomach at the monitor…. owh my! it’s our baby! hampir2 nak cry but tahan ja coz satgi my husband will make dat as his bahan to joke on me, yeah he’s mean but i still love u! :p hehe…. well dat’s it for now.. will update ya with my repekkan soon! daaaaaa~

Leave a comment »

CaRta Tom Yam di KanGaQ~ :p

memandangkan me myself and my bestie Haniza Kamaldin looooooove to eat tomyam tak kira pagi,siang, malam, hujan, mahupun panas…(kritikal kan obsesion kami neh?) hahaha…jadi last week masa sdg menikmati tomyam di kedai Embun Dingin, timbul satu idea utk buat satu carta dlm blog iols neh! at least bleh jadi sumber rujukan if anyone don’t know where to find the best tomyam in Kangaq neh… kau hengat radio Era dgn hot f.m. ja ada carta??? hellow… tomyam pun patut ada carta hitz okayyy~ so here we go!

nyummeyh

di Tangga ke 5 jatuh kepada Restoran Sri Kandisss~ but sadly now siang2 dah x bukak, night only! so, bleh pi masa dinner la ya… Tom Yam dia so spicy! pekat sangat mcm curry! some will like it but for me it’s a no, no!

Carta no. 4! jatuh kepada….. jeng jeng jeng~

- Restoran Nawal Tomyam – located in front of Taman Kemajuan. Pekat jugek but okey laaa better than Sri Kandis. Kak ida yang suggest kedai ni kat iols dgn haniza.

No 3  plak

- My station One Cafe – tepi Ambank Kangar. Nyummeh! layannn time lunch ari Jumaat sbb service agak lambadaaaaa mambo! but the place was nice n cosy, sesuwaiii utk ngedate sama teman atau pacar ya bener gituew~ :p

di Carta no. 2!!!

- Restoran Embun Dingin uolsss! located in front of ILP Banjir tu..ngehehe…ilp Kangar lew uols… sedap dan lazat x terkata! :p~ service boley tahan la…x lambat x cepat..suam2 kuku! huhuhu

Juara Carta Tom Yam dihatiku op kosssssss la… :

tadaaaaa! Restoran Sawaddi! kap kun kappp~ keluar kot pintu masuk kot tingkappp~ hehehe… located at Seriab. Tom Yam dia cair x pekat but the taste…nyummeh! heaven kot! secukup rasa! diz restaurant has been top since i wuz a kid, my abah like to bring me n the whole family there! dulu kedai kat shoplot secret recipe Seriab tu, tapi last 2 years ago dah moved out to a new place but still in seriab!

so, dats it! my TOP 5 TomYam Chart! fuhhh! legaaa…..dah lepas semua yg terbuku di jiwa. hahaha…. so to all Tom Yam’s Die Hard Fan out there, enjoy!!! Hidup xbermakna tanpamu oh Tom Yam! :p

sincerely me;

Khop Khun Ummul Tom Yam Kung Chula Long Korn~  :p

1 Comment »

Just Married!

As of last 2 weeks ago at approximately 9.30 pm, I am now Mrs. Saifuddin Jalil. :)

The wedding was quite nice and, I think, much as I had planned it. Syukur alhamdulillah…  Thanx to all who came to my wedding. Friends, Families, my colleagues, and also my bosses.  Time akad nikah semua besties ada with me! That’s the best thing i guess! Thanx uols~ loooooove ya sooo much! everyone wuz happy, and me too! Diz time abah and mama didn’t cry on my akad nikah, but i saw them smiling all the way! Happy kot! Syukurlah….

Otherwise, life continues much as usual. Tomorrow off to honeymoon~ wink! wink! so, tata! luv luv! muackssss!

malam berinai

solemnization

all of my bestiessssss

Leave a comment »

i’m getting married tomorrow!

Yep, it’s finally that time.  I’m getting married…. TOMORROW!! Esok! ya la isokkk!  I’m writing this post when I probably should be preparing my stuff for my wedding tomorrow! but guess what, i’m still in the office, reja! huwaaaaaa! what to do, cuti tahunan da abeh la kot aritu cuti panjang sgt pi holiday kat Parisss~ humph! sokay la…btw, things feel so hectic, even though I’ve been planning for this weekend for over a month.  I want to enjoy things in the moment that they come, rather than as I mentally check things off of a massive to-do list.   I need a minute to center my thoughts. How would I normally do this?  Probably ….  in front of a mirror??? xpa2..sat nak pi cari mirror,ahah  mirror ada kat toilet ofis nih!  In the past, a few minutes staring at myself in the mirror has felt calming.  A sort of “yep, here I am, the world really isn’t spinning any faster than usual!” moment.  But I’m not doing that today!  Sebab… alhmdulillah yesterday (cuti khennnn..deepavali) dah setel everything! baju nikah siap! hantaran siap! doorgifts siap! lalalala! Lucky for me to have my dear lil sister Anith a.k.a. ‘miss France’ helping me with all the stuff! my wedding planner from france ya’all! hehe! merci! merci! the hantarans look soooooo lovely n looooove it! thanx to mama n anith ya! and to all yg sponsor, kak bada,kak mar, umi, aunty liza, kak anaz etc. wahhhh mcm artis plak uolsss ada sponsor2 neh! haha! memey keeeeeeww? hello i mumui k.. ok enuf.

Well it’s finally come! Tomorrow is going to be one of the best days of my life!

I’m getting married to my love of my life the most handsome and kind-hearted man  I’ve ever met, Saifuddin. :)

Doakan kebahagiaan kami… amin….

daaaaaa!

lagu ni i tuju kat bakal asben iols… :) ngeeeee~

-bakal pengantin-

mumui sepet

Leave a comment »

counting the days!

lagi 5 hari aku bakal menamatkan zaman ‘j’ ku :p~ apa tu J? adakah sejenis buah-buahan jambu? naaaah~ whatever it is..syukur alhamdulillah…akhirnya Allah telah membukakan hatiku semula utk menerima hadirnya insan yg bergelar lelaki dan suami dalam hidupku. setelah lebih 2 tahun! yep… andai ini yang ditakdirkan olehNya untukku, aku redha. Ya Allah, berkatilah hubungan yang bakal terjalin ini, jadikanlah aku isteri solehah yang patuh pada suami dan juga segala perintahmu ya Allah…
kawan2… doakan kebahagiaanku kali ini moga berkekalan ke akhir hayat…
btw, i’m so excited and so damn happy! there’s no word to describe my feelings ryte now. all that i can say is… alhamdulillah….. :)

love;
-pengantin wannabe-

Leave a comment »

Srikandi cintaku…

Dingin malam tirai kenanganku
Menyerlahkan sekurun ingatan
Tercsiptalah rimba kehidupan
Percintaan dalam perjuangan

Kesetiaan sebagai bekalan
Bisikan penuh pengharapan
Tiada garis dapat memisahkan
Segalanya kudratMu Tuhan

Alam bagai mengerti
Segala yang terjadi
Embun menitis panas simpati
Pertemuan tiada awal akhir

Perutusan berdarah ku terima
Gugur kuntum di tengah halaman
Medan ini kurasakan sepi
Terpaku pilu

Ku semaikan pepohon kemboja
Yang bunganya adalah hati ku
Semadilah dalam kedamaian
Semangatku tetap bersamamu

Kan kuusung oh! jenazah cinta
Semadikan nisan kasih suci
Semangatmu tetap bersamaku
Selama pasti

Debu malam meragut kenangan
Menyedarkan dari lamunanku
Percintaan dalam perjuangan
Kau abadi Srikandi Cintaku

by: M.Nasir

kind of loike it~ membuai2 hatiku dikala malam yang penuh syahdu ini… oh bila kan semua ini berakhir…  :( 

Leave a comment »

Kaya Bukan Ukuran Mulia, Miskin Bukan Ukuran Hina

Jika kita disuruh memilih dua pilihan: kaya atau miskin, tentu kita akan memilih menjadi orang kaya daripada orang miskin. Hal ini sangatlah wajar dan masuk akal. Bahkan mungkin tidak ada orang yang mahu dirinya jadi orang miskin. Sebab dengan kekayaan  melimpah, kita bisa memperoleh segala yang kita ingini dan menikmati kesenangan yang barangkali orang lain tak mampu menikmatinya. Inilah jawapan cliche yang umumnya dilontarkan oleh kebanyakan orang. Namun begitu, Allah dengan kemahatahuan akan hikmah dan pelajaran yang bisa dipetik oleh hamba-hamba-Nya, ternyata kaya dan miskin mutlak harus ada. Apa jadinya jika dunia ini hanya dipenuhi oleh orang kaya saja, atau sebaliknya? Jelas roda kehidupan tidak akan berputar dengan baik. Kaya dan miskin adalah ketetapan dari Allah yang harus disikapi dengan bijak, menurut kacamata Islam.

Ketahuilah bahwasanya kemiskinan dan kekayaan hanyalah ujian. Kaya atau miskin bukan ukuran mulia atau hina. Kekayaan boleh menjadi seksa, sedangkan kemiskinan boleh menjadi kurnia. Keduanya tak lebih dari ujian, mana yang mulia dan mana yang hina tergantung bagaimana masing-masing di antara kita menyikapi ujian tersebut.

Allah berfirman: “Adapun manusia apabila Rabbnya mengujinya lalu dimuliakan-Nya dan diberi-Nya kesenangan, maka dia berkata, ‘Rabbku telah memuliakanku’. Adapun bila Rabbnya mengujinya lalu membatasi rezekinya, maka dia berkata, ‘Rabbku menghinaku’. Sekali-kali tidak(demikian)….” (Al-Fajr[89]: 15-17)

Ayat di atas menerangkan bahwasanya Allah Ta’ala menguji hamba-Nya dengan memberikan kenikmatan dan melimpahkan rezeki atasnya. Allah juga menguji manusia dengan sempitnya rezeki. Keduanya adalah ujian dan cubaan.


Harta tak selalu menjadi sumber kebahagiaan bagi pemiliknya. Fikiran tegang memburunya, memeras keringat ketika mendapatkannya, dan kebimbangan akan lenyapnya harta yang berada dalam genggamannya adalah indikasi yang bertentangan dengan kebahagiaan. Bahkan ujung dari seksa itu adalah penyesalan mendalam saat perpisahan antara dirinya dengan hartanya benar-benar terjadi. Mungkin kerana hartanya lenyap oleh bencana, atau lantaran ajal yang memisahkan ia dengan hartanya. Pintu yang terakhir ini hanya tinggal menunggu waktu, tak satu pun manusia yang mampu mengelak darinya.

Semoga diri kita dijaga oleh Allah dari fitnah harta dan dijauhkan dari sifat tamak, bakhil, riak dan bongkak. Ingatlah, semua harta yang dimiliki akan diminta pertanggung jawab; dari mana harta itu kau dapatkan dan kau gunakan untuk apa?!

yang penting uols bersyukur dengan apa yg uols ada….syukur alhamdulillah… hiduplah dengan bersederhana…. yang paling penting bahagia dan dapat membahagiakan orang-orang yang kita sayang dan cintai~ tak gitu uols? kalau harta setinggi gunung pun tapi jiwa kacaw dot com dot my watpa ye dop?

Sekian,

Wassalam….

- salam Ramadhan uols! ^_^ -

Siti Nur Ummul Imani Al Amir

Leave a comment »

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 29 other followers

%d bloggers like this: